ESSENT miro, palpo, jugo, sento, experimento, escolto, m'escapo, m'aturo, torno... fins a trobar l'ESSÈNCIA.
SIENDO miro, palpo, juego, siento, experimento, oigo, me escapo, me paro, vuelvo...hasta encontrar la ESENCIA.
EN ÉTANT regarde, palpe, joue, sens, expérimente, écoute, m'échappe, m'arrête, retourne...jusqu'à trouver l'ESSENCE.

dimecres, 22 de desembre del 2010

Casualment, Moçambique



 

Beira (Moçambic), 19-06-2010
Són les sis del matí, mentre faig cua per facturar l'equipatge a la Terminal 1 de l'aeroport de Barcelona,la dona del davant se'm gira i em pregunta quelcom en portuguès. Al veure la meva cara de que no l'he acabat d'entendre, em pregunta “ah, não eres brasileira?”....seguim amb l'atribució dispar de nacionalitats que des de fa temps la gent dedueix de la meva cara :).

Només em permeten portar 20kg d'equipatge. El dia abans vaig pesar la motxilla a la balança de la farmàcia de la família, sé del cert que ma germana comprova regularment amb rigorusitat alemanya si està ben calibrada, pesa 19,450kg. Quan em toca facturar, a la recent inaugurada Terminal 1, la brillant, sofisticada i gairebé per estrenar balança sorprenent marca 18,500kg....m'ho miro dos cops, per si de cas és la falta de son, i penso, “caram! Doncs millor per mi...”. Al arribar a Maputo, la capital, he de tornar a facturar amb les línies moçambicanes per agafar l'últim avió cap el destí final: Beira. La rudimentària balança on he de pesar la mateixa motxilla no és pas brillant, ni nova, ni tant sols sembla que tingui les quatre potes al mateix nivell...i sabeu què posava a la pantalleta digital mig borrosa? Evident: 19,450kg! M'agrada la meva arribada a Moçambic. Trencant tòpics entre l'occident tecnològic i l'Àfrica pràctica ;)

No fa ni 24 hores que trepitjo aquest país de l'Àfrica austral, del qual gairebé no conec res, estrany en mi, arribo a una nova destinació sense saber ni tan sols el nom del president actual, amb una mínima idea de la seva història recent després de la colonització, sense una visió clara de la geografia....i és que just fa cinc setmanes se'm va presentar l'oportunitat de venir-hi, coses de la vida, no he dubtat massa a agafar aquesta oportunitat. Estic delitosa per fer la descoberta, pel moment les vibracions són molt bones.

Per casualitat, estic a Moçambic.
O almenys això em semblava, perquè curiosament dins les hores perdudes de l'avió, me n'adono que el codi telefònic internacional de Moçambic és el +258 i de cop recordo que el de Burundi, la meva anterior destinació, és el +257....no crec en el destí però a vegades tinc seriosos dubtes. Al primer moment de connexió a l'internet, abans d'escriure a la família – sí mama....va anar així ;) - amb l'esperit juganer, encuriosida per la possible màgia de la vida, busco de quin país és el codi + 259....Zanzíbar....mmm....fantàstica illa africana....no estaria gens malament! 
 
O sigui que, casualment o no, el fet és que estic a Moçambic. I feliç (això no és casual).


Casualmente, Moçambique
Beira (Mozambique)19-06-2010

Son las seis de la mañana, mientras hago cola para facturar mi equipaje a la Terminal 1 del aeropuerto de barcelona, la mujer de delante se me gira y me pregunta algo en portugués. Al ver mi cara de que no he acabado de entenderla, me pregunta “ah, não eres brasileira?” .... seguimos con la atribución dispar de nacionalidades que des de hace tiempo la gente deduce de mi cara :).

Sólo me permiten llevar 20kg de equipaje. El día anterior pesé la mochila en la balanza de la farmacia de la família. Sé del cierto que mi hermana comproba regularmente con rigurosidad alemana si está bien calibrada, pesa 19,450kg. Cuando me toca facturar, en la recién inagirada terminal 1, la brillante, sofisticada y casi para estrenar balanza sorpendientemente marca 18,500kg... me lo miro dos veces, por si acaso es la falta de sueño, y pienso, “carambas! Pues mejor para mi...”. Al llegar a Maputo, la capital, debo volver a facturar con las línias mozambicanas para coger el último avión hacia el destino final: Beira. La rudimentaria balanza donde debo pesar la misma mochila no es ni brillante, ni nueva, ni tan solo parece que tenga las cuatro patas al mismo nivel...¿y sabeis qué pònís en la pantalleta digital medio borrosa? Evidente: 19,450kg! Me gusta mi llegada a Mozambique. Rompiendo tópicos entre el occidente tecnológico i el África práctica ;).

No hace ni 24 horas que piso este país del África austral, del cual no sé casi nada, raro en mi, llego a una nueva destinación sin saber ni tan solo el nombre de su presidente actual, con una mínima idea de su história reciente despues de la colonización, sin una visión clara de la gepgrafía....y es que hace justo cinco semanas que se me presentó la oportunidad de venir, cosas de la vida, no dudé mucho a coger esta oportunidad. Estoy ansiosa por hacer la descubierta, por el momento las vibrtaciones son muy buenas.

Por casualidad, estoy en Mozambique.
O al menos esto me parecía, porque curiosamente entre las horas perdidas del avión, me doy cuenta que el codigo telefónico internacional de Mozambique, es el +258 y de repente recuerdo que el de Burundi, mi anterior destinación, es el +257...no creo en el destino pero a veces tengo serias dudas. En la primera ocasión de tener conexión a internet, antes de escribir a la familia -sí mama...fue así ;)- el espíritu con ganas de jugar, encuriosida por la posibloe mágia de la vida, busco qué país es el código +259...Zanzíbar...mmm...fantástica isla africana...no estaría nada mal!

O sea que, casualmente o no, la realidad es que estoy en Mozambique. Y feliz (esto no es casual).

Par hasard, Moçambique
Beira (Mozambique) 19-06-2010
 
Ils sont six heures du matin, pendant que je fais la queue pour enregistrer les bagages dans la Terminal1 de l'aéroport de Barcelone, la femme qui se tourne vers moi me demandes quelque chose en portugais. En voyant mon visage que je n'ai pas fini de comprendre, me demander: «Oh, vous êtes brasileira, não?".... on continue avec la répartition des nationalités disparates que les gens ont longtemps été déduit de mon visage :).

Je ne peux que mettre 20 kg de bagages. La veille je peser le sac à dos dans la balance de la pharmacie familiale, je sais avec certitude que ma soeur vérifie régulièrement, avec la rigueur allemande, si elle est correctement calibrée, pesa 19.450 kg. Lorsque je dois vérifier sur le récemment inauguré Terminal 1, l'écran lumineux, raffiné et presque pour étrenner marque surprenantment près de 18,500 kg .... je regarde à deux fois, juste au cas où est le manque de sommeil, et de penser «voilà...donc... bien pour moi ...". En arrivant à Maputo, la capitale, je dus enregistrer une outre fois avec les lignes mozambicaines pour attraper le dernier avion à la destination finale: Beira. Le balance rudimentaire où je pèse le même sac à dos d'hier n'est pas brillante ou nouveaux, ou même semblent n'avoir pas tous les quatre pieds au même niveau ... et vous savez quoi mettre l'écran numérique presque floue? C'est évident: 19.450 kg! J'aime mon arrivée au Mozambique. Cassant les stéréotypes entre l'occident technologique et l'Afrique practique ;).

Pas même il ya 24 heures que je suis dans ce pays d'Afrique australe, dont je sais peu de choses, bizarre en moi, j'arrive dans une nouvelle destination sans même savoir le nom de l'actuel président, avec une idée minimale de son récente histoire après la colonisation, sans une vision claire de la géographie....mais est-ce que il ya seulement cinq semaines que c'est présenté à moi la possibilité de venir, les choses de la vie, je n'ai pas hésité à profiter de cette occasion. Je suis agréable à la découverte, pour le moment les vibrations sont très bonnes.

Par hasard, je suis au Mozambique.
Au moins, cela ma semblait, parce que curieussement dans les heures perdues sur l'avion, je me rends compte que le code téléphonique international pour le Mozambique est +258 et tout à coup me souviens qu'au Burundi, ma destination précédente, est +257.... Je ne crois pas au destin mais parfois j'ai de sérieux doutes. Au premier moment de la connexion à l'Internet, avant d'écrire à la famille – oui mama..c'est passé comme ça :) - l'esprit ludique, curieux de la possible magie de la vie, regardez lequel pays est le code +259...Zanzibar........mmmmm.... fantastique île africaine, ne serait pas mal!
 
Alors, coïncidence ou non, le fait est que je suis au Mozambique. Et heureusse (ça n'est pas un hasard).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada